Foodswap: Prima Pasen


Eieren, wortels, chocolade, de afgelopen week was het thema in de keuken Pasen. Een niet zo zeer voor een lekkere Paastafel thuis, nee voor de Prima Pasen Foodswap van Es’ Factory. Esmée had weer een nieuwe Foodswap bedacht met leuke opdrachten om een heerlijke Paasbrunch samen te stellen. Na de vorige Foodswaps besloot ik ook deze keer weer mee te doen. Vrijdag werd zoals altijd de naam doorgegeven en ik mocht Ashna weer een pakket toesturen, zij ontving eerder mijn Oud & Nieuwpakket. Dit waren de opdrachten en wat Ashna van mij ontving.

 Challah

1. Maak iets dat je op een broodje kunt doen, zoet of hartig:

Ik stuurde een potje eigengemaakte chocolade-hazelnootpasta mee. Altijd lekker op een broodje en chocoladepasta hoort toch wel op de bruchtafel thuis. 

2. Bak iets met ei in de hoofdrol:

Ik wilde altijd al eens zo’n mooi vlechtbrood maken. Na een mislukte poging met een onmogelijk recept, besloot ik de Challah ( Joods vlechtbrood, gemaakt met ei) van Uit de keuken van Levine te maken. Een ontzettend makkelijk recept dat niet mis kan gaan. Het enige wat vergt, is wat geduld ;-). Servetringen

3. Maak een DIY pakketje:

Ik houd ontzettend van een gezellig gedekte tafel. Wanneer eters komen, kan ik graag helemaal losgaan om de tafel zo leuk mogelijk aankleden. Kleine details zoals servetringen vind ik de tafel net even wat extra’s geven. Ik stuurde een pakketje op zodat mijn swaptoffer deze servetringen zelf kon maken. eierwarmers haasjes

4. Maak of koop iets om de tafel mee op te fleuren:

Het patroon voor deze haasjes zag ik al een aantal weken geleden in Martha Stewart Living en ik was gelijk weg van ze. Na een kleine zoektocht op het Internet, vond ik het patroon van Purl Soho dat eigenlijk voor vingerpoppetjes bleek te zijn. Ik heb het patroon wat groter gemaakt om er eierwarmers van te maken. Feestelijk en functioneel op de paastafel. Sapje mango kiwi

5. Geen brunch zonder drinken:

Een lekker fris sapje kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een brunch. Ik stuur een frisse sap mee gemaakt met sinaasappel, kiwi en mango. Wortel kokosmuffins

6. Paashazen en wortel, ‘iets’ met wortel:

 Je hebt ze waarschijnlijk al voorbij zien komen op mijn blog: de wortel kokosmuffins. Lekker fris met een zomers smaakje door de kokos. Ik stuurde een doosje met een aantal muffins naar Ashna op. Paaschocolaatjes

7. Zoete afsluiting van brunch

Tja, Pasen en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In mijn pakket zaten kleine chocoladeflikken met kleurige paaseitjes. 

En toen ontving ik mjijn Foodswap pakket. Hmm, een erg goed gevulde box met lekkere dingen… Andrea van 4Pure stuurde mij het volgende:

Ontvangen pakket1. Een potje zelfgemaakte appelgelei met rozenblaadjes

2. Broodkrans met ei

3. DIY gevulde eierdopjes met tuinkers. De instructie hiervoor staat op haar website

4. In het pakket vond ik een tafelkleed, servetten en kleine kuikentjes om de paastafel op te kleuren, uiteraard geheel in Paasstijl. 

5. Prosecco, vlierbloesemsiroop en geperst sinaasappelsap om een fris drankje te maken. Erg lekkere combinatie, nu moet ik op zoek naar meer vlierbloesemsiroop want deze wil ik vaker maken…

6. Wortelmuffins. Hoewel ze er heerlijk uitzagen, bevatten de wortels melk en boter en deze ingrediënten ivm met koemelkallergie. Maar ik hoorde hhhmmmm toen mijn vriend ze opat, goed teken…

7. Vanille fondant fudge, lekkere zachte fudge met boter en slagroom…. Maar goed dat mijn vriend zich ‘opoffert’ ;-)

 Het was weer een erg geslaagde swap en altijd weer ontzettend leuk om mee te doen. Zo doe je weer ideeen op voor leuke recepten en kom je in contact met nog meer Foodies in Nederland. 

4 comments

  1. Andrea - 4pure says:

    Jammer dat ik pas zo laat van je melk allergie hoorde. Het pakket was daar zeker op aan te passen geweest. Gelukkig heb je een behulpzame vriend :-) de vlier bessensiroop komt van de Landwinkel, maar wordt ook verkocht bij Ecoplaza. Jouw pakket zat ook vol met zaligheden, leuk hoor!

Geef een reactie